Ћир > Отворен реконструисани објекат Поште 74101 Добој

10.06.2019. године       

Отворен реконструисани објекат Поште 74101 Добој

Поште Српске су данас, свечано отвориле реконструисани објекат поште 74101 Добој, која ће Поштама Српске омогућити високе стандарде пословања.

Поште Српске су, као и већина привредних субјеката, претрпјеле значајну материјалну штету приликом елементарних непогода које су задесиле Републику Српску у мају 2014. године. Процијењена материјална штета коју су претрпјеле Поште Српске износила је око 3,8 милиона КМ. Од три поплавама девастирана објекта Пошта Српске у Граду Добоју, властитим средствима, улажући огромне напоре, у релативно кратком времену, успјеле су да санирају и адаптирају два објекта (Пошту 74103 Добој и Пошту 74105 Добој).
За санацију и реконструкцију трећег објекта, Поште Српске су због ограничених финансијских средстава којима су располагале, у 2015. години почеле да проводе активности на прибављању све неопходне документације као предуслова за извођење радова реконструкције и санације девастираног објекта. Извршена је израда урбанистичко-техничких услова, добијени су локацијски услови, те израђен главни-ревидирани пројекат.
Предрачуном радова, по пројектној домументацији, неопходна средства за санацију и реконструкцију овог објекта износила су 1.921.737,66 КМ без ПДВ-а. У објекту је поред Поште 74104 Добој  и осталих технолошких просторија смјештено и сједиште Радне јединице за поштански саобраћај Добој.
Због недостатка финансијских средстава за санацију објекта, Поштама Српске су од стране Управног одбора Фонда солидарности за обнову Републике Српске, у мају 2017.године, одобрена средства у износу од 300.000,00 КМ.
Пошта 74101 Добој представља значајну инвестициону активност Пошта Српске коју су највећим дијелом санирале и реконструисале из властитих средстава. Адаптацијом и реконструкцијом девастираног објекта поште, направљен је један од најмодернијих објеката поштанског система Републике Српске. Ова пошта посједује најмодернији намјенско грађени трезор опремљен механичким средствима заштите, алармним системом и видео надзором.

Пошту су симболичним пресјецањем црвене врпце отворили Јасминка Кривокућа, директор Пошта Српске и Дијана Обрадовић, помоћник министра за поштански саобраћај и телекомуникације у Министарству саобраћаја и веза у Влади Републике Српске и Борис Јеринић, градоначелник Добоја.
РЈ за поштански саобраћај Добој једна је од 10 радних јединица које послују у оквиру Пошта Српске, а која у свом саставу има 32 јединице поштанске мреже (поште)  у  општинама Добој, Станари, Петрово, Дервента, Брод и Модрича, што је сврстава у другу, по величини, Радну јединицу која послује у оквиру Предузећа. Такође, у РЈ Добој налази се и један од 4 поштанска центра: ПЦ74200 Добој и Трезор. Континуитет и квалитет у пружању поштанских услуга  обезбјеђује  укупно 250 радника, који својим несебичним залагањем, већ неколико година уназад, на цјелокупном подручју које покрива РЈ Добој, остварују изванредан резултат у раду. У самом објекту Главне поште у Добоју и Трезору запослено је укупно 48 радника, а основна намјена објекта је пружање најквалитетнијих поштанских услуга.

Copyright © 2011 ПОШТЕ СРПСКЕ
Бесплатан инфо телефон: 0800-50-50-8
Пређи на главни садржај Post site root > Ћир Помоћ (нови прозор) Ћир
Ћир > Новости > posta doboj