Ћир > Изабрано најљепшe издање поштанске марке из 2018. године

17.06.2019. године

Изабрано најљепшe издање поштанске марке из 2018. године

Пригодна поштанска марка ''Европа - мостови'' је на овогодишњем избору најљепшег издања поштанске марке Републике Српске, са укупно 33 гласа, однијела побједу као најљепше издање поштанске марке Републике Српске  из 2018. године.
У овогодишњој наградној анкети, на адресе Пошта Српске,  пристигло је укупно 282 гласа.
Пригодна поштанска марка ''Европа - мостови'' пуштена је у продају  27. априла 2018. године, у тиражу од 20.000 комада, двије марке, номиналних вриједности 1,70 КМ. Аутори марке су дизајнери Пошта Српске Тања Курузовић и Милош Ђуровић.
ЕВРОПА поштанске марке су међу најпопуларнијим маркама у свијету. Оне се посебно издају у европским поштанским управама под окриљем Post Europ-а у којима је Европа њихова централна тема. ЕВРОПА марке представљају сарадњу између поштанских оператера и промовишу филателију. Оне постоје да се изгради свијест о заједничким коријенима, култури и историји Европе и њених заједничких циљева.
Прошлогодишња ЕВРОПА тема били су Мостови, а Поште Српске су кроз ову тему поносно представиле ЕВРОПА марку 2018 –мост Мехмед-паше Соколовића у Вишеграду и Арсланагића мост у Требињу. 
Поште Српске,  редовно прате и подржавају културне и спортске манифестације, годишњице рођења познатих личности, важне историјске догађаје, прославе јубиларних датума и слично, те издајући пригодне и редовне поштанске марке, теже да дају свој допринос у обиљежавању тих догађаја.
Путем поштанске марке људе широм свијета упознајемо са културним, спортским и историјским дешавањима код нас, и она заправо представља најбољи вид промоције Републике Српске, њене историје,  природних љепота, културно-историјског насљеђа, обичаја нашег народа... у свијету.
Поште Српске, традиционално, сваке године, учесницима ове наградне анкете додјељују симболичне награде.
Списак награђених можете погледати овдје.

Copyright © 2011 ПОШТЕ СРПСКЕ
Бесплатан инфо телефон: 0800-50-50-8
Пређи на главни садржај Post site root > Ћир Помоћ (нови прозор) Ћир
Ћир > Новости > najmarka 2018