Ћир > Изабрано најљепше писмо 2017!

03.05.2017. године

Изабрано најљепше писмо 2017!

Дамјан Пецикоза, ученик О.Ш. "Вук Караџић" из  Вишеграда написао је најљепше писмо на 46. међународном такмичењу у писању писама за младе, у организацији Свјетског поштанског савеза (УПУ).
Међународни биро је, за 46. међународно такмичење у писању писама за младе, одабрао тему на тему "Замисли да си савјетник новоизабраног Генералног секретара УН; који свјетски проблем бисте му предложили да први изабере и на који начин бисте га савјетовали да га ријеши".
Од укупног броја писама пристиглих на адресу  Пошта Српске, стручни жири је, осим најљепшег писма усагласио и додијелио друго мјесто  Лазару Радишићу, ученику О.Ш. "Вук Караџић" из Новог Града , и треће мјесто Ана Марии Слијепчевић,  ученици О.Ш. "Васа Чубриловић" из Градишке.
Најљепши рад биће награђен са 300,00 КМ, други са 200,00 КМ, а трећепласирани рад биће награђен са 100,00 КМ. Ученици сва три награђена рада добиће и таблет, као и друге вриједне награде.
Осим поменутих, изабрана су  још три најуспјешнија рада која ће добити специјала  признања (USB player), те пригодне поклон пакете:

  • Саша Перишић,  О.Ш. "Свети Сава", Фоча
  • Жељана Ђукић , О.Ш. "Младен Стојановић", Бронзани Мајдан
  • Даниел Михајловић, О.Ш. "Вук С. Караџић", Бања Лука

Првопласирани рад (можете га прочитати овдје) ће бити преведен на енглески језик и испред Пошта Српске учествоваће у Избору најбољег литерарног рада на задану тему, коју проводи Свјетски поштански савез.
Свечана Манифестација проглашења побједника и додјеле награда одржаће се у Бањој Луци, почетком октобра 2017. године, поводом обиљежавања  Свјетског дана поште, а у организацији "Пошта Српске".

Copyright © 2011 ПОШТЕ СРПСКЕ
Бесплатан инфо телефон: 0800-50-50-8
Пређи на главни садржај Post site root > Ћир Помоћ (нови прозор) Ћир
Ћир > Новости > najljepse pismo 2017