Ћир > Изабрано најљепше писмо БиХ 2019!

19.04.2019. године

Изабрано најљепше писмо БиХ 2019!

Адна Шљивар, ученица О.Ш. “Кисељак 1”, Билаловац, написала је најљепше писмо на 48. међународном такмичењу у писању писама за младе, у организацији Свјетског поштанског савеза(УПУ). Првопласирани рад биће преведен на енглески језик и представљаће БиХ на Избору најбољег литерарног рада на задану тему, коју је провео Свјетски поштански савез.
Међународни биро је, за 48. међународно такмичење у писању писама за младе, одабрао тему „Напиши писмо о свом јунаку?“
Од укупно 530 писама која су пристигла на адресе  БХ Поште Сарајево,  ХП Мостара и  Пошта Српске, шесточлани жири, на састанку одржаном 17. априла 2019. године у Мостару,  осим најљепшег писма који ће БИХ представљати на свјетском такмичењу, усагласио је и изабрао друго и треће мјесто:
2. мјесто: Никола Лазић, ученик О.Ш. „Свети Сава“ из Зворника 
3. мјесто: Петра Милинковић, ученица О.Ш. „Цим“ из Мостара
Најљепши рад БиХ биће награђен са 300,00 КМ, други са 200,00 КМ, а трећепласирани рад биће награђен са 100,00 КМ. Ученици сва три  награђена рада осим новчане награде добиће и таблет рачунаре, као и албуме са поштанским маркама сва три поштанска оператера, а њихови наставници, поред утјешних награда, добиће и по 100,00 КМ.
Осим поменутих, изабрано је  још седам најуспјешнијих радова која ће добити специјала  признања:
• Харис Мемишевић, ученик ЈУ Седма основна школа Горњи Рахић, Брчко дистрикт,
• Ивона Радман, ученица ОШ “Меша Селимовић”, Јања
• Тамара Мајерски из О.Ш. „Петар Бакула“ Мостар
• Ена Буњак из О.Ш. „Муса Ћазим Ћатић“, Зеница
• Марија Ковач ученица О.Ш. Ивана Мажуранића, Посушје
• Ања Торбарац ученица КШЦ „Свети Фрањо“ из Тузле и
• Милица Деурић из ЈУ ОШ "Вук Караџић", Власеница.
Награда за најкреативнији рад иде у руке Николе Ћубеле, који похађа основну школу за дјецу са посебним потребама из Мостара.

Осим наведених награда, Поште Српске ће, робном наградом у вриједности до 1000КМ, посебно наградити школу са свог подручја из које је стигло најбоље рангирано писмо, а то је према мишљењу жирија, основна школа "Свети Сава" из Зворника коју похађа ученик Никола Лазић, који је на овом такмичењу заузео 2. мјесто.
Најљепше писмо можете прочитати овдје.
Подсјећамо, да ће се свечана Манифестација проглашења побједника и додјеле награда, у организацији ХП Мостар,  одржати  почетком октобра 2019. године у Мостару, о чему ће ученици и наставници бити благовремено обавијештени.

Copyright © 2011 ПОШТЕ СРПСКЕ
Бесплатан инфо телефон: 0800-50-50-8
Пређи на главни садржај Post site root > Ћир Помоћ (нови прозор) Ћир
Ћир > Новости > naj pismo 2019