Ћир > marka turnir doboj > Марка у част великог јубилеја „Међународног рукометног ТВ турнира шампиона Добој 2018“

14.08.2018. године

Марка у част великог јубилеја „Међународног рукометног ТВ турнира шампиона Добој 2018“

Да би оставиле трајни подсјетник на обиљежавање пола вијека постојања једног од најзначајнијих спортских такмичења у нашој земљи, Међународног рукометног ТВ турнира шампиона Добој 2018, Поште Српске су издале пригодну поштанску марку.
Пригодна поштанска марка „50. Међународни рукометни турнир – Добој 2018“ издата је, на основу Програма о издавању поштанских марака и вриједносница за 2018. годину, као блок марка (двије марке), номиналних вриједности 2,7 КМ и тиражом од 15.000 комада. Уз пригодно издање, издат је и пригодни или ФДЦ коверат у тиражу од 300 комада. Аутори овог издања поштанске марке су дизајнери Пошта Српске Тања Курузовић и Милош Ђуровић. Марка је пуштена у продају 05.07.2018. године, а мотиви на маркама су детаљи из игре.
Ове године навршава се педесет година постојања добојског турнира. Величанствена спортска манифестација је од мале локалне смотре рукомета на самом почетку израсла у једну од најквалитетнијих и најцјењенијих рукометних приредби ове врсте у свијету. Добојски храм рукомета постао је у протеклим деценијама мјесто гдје се окупљају најбољи клубови и мајстори рукометне игре и мјесто гдје се игра најквалитетнији и најлепршавији рукомет.
Поште Српске,  редовно прате и подржавају спортске и културне манифестације, обиљежавање важних историјских догађаја и јубилеја, те кроз пригодна и редовна издања поштанских марака, стварају трајну функцију спортске, културне, економске, научне и друге промоције Републике Српске у свијету.
На церемонији свечаног отварања Турнира у Добоју, Озренко Пољашевић, директор Pадне јединице за поштански саобраћај Добој, уручио је Енесу Суљкановићу, предсједнику Извршног одбора Турнира, пригодне поклон блокове са маркама израђеним у част овог јубилеја.

Copyright © 2011 ПОШТЕ СРПСКЕ
Бесплатан инфо телефон: 0800-50-50-8
Пређи на главни садржај Post site root > Ћир Помоћ (нови прозор) Ћир
Ћир > Новости > marka turnir doboj