Ћир > Промовисана поштанска марка „Родитељска кућа Искра“

11.09.2019. године

Промовисана поштанска марка „Родитељска кућа Искра“

У Родитељској кући „Искра“, у Бањој Луци, данас је промовисана поштанска марка и ФДЦ коверат са истоименим називом. Ријеч је о пригодној поштанској марки, издатој поводом трогодишњице постојања и дјеловања Родитељске куће „Искра“ у Бањој Луци, која је прва кућа овакве врсте у Републици Српској.
Родитељска кућа у Бањој Луци изграђена је на иницијативу Удружења родитеља дјеце обољеле од малигних болести ''Искра'', а служи за бесплатан смјештај родитељима и дјеци која се на Одјељењу хематоонкологије лијече од малигних болести. Почела је да ради у септембру 2016.године и до данас је у њој боравило више од 86 породица из свих крајева Републике Српске.
Пригодна поштанска марка издата је у тиражу од 10.000 комада, номиналне вриједности 0,90 КМ. Уз пригодно издање, издали смо и ФДЦ коверат, у тиражу од 300 комада. Аутор овог издања је Небојша Ђумић, дизајнер Пошта Српске.
Марку су промовисали Миладин Радовић, директор Пошта Српске, Наталија Тривић, министар просвјете и културе у Влади РС и Дијана Берић, предсједник Удружења родитеља дјеце обољеле од малигних болести ''Искра''.
Пошта редовно прати и подржава све значајне догађаје, јубилеје, а пригодним издањима поштанских марака даје свој допринос у обиљежавању истих.
„Издавањем поштанске марке Родитељска кућа  „Искра“ жељели смо подржати настојања Удружења родитеља да истрају у својој борби да обољелој дјеци пруже дом и окружење које ће помоћи да се болест и лијечење лакше преброде“ – рекао је директор Пошта Српске, Миладин Радовић, , истичући да ће Поште Српске  као друштвено-одговорно предузеће и даље подржавати рад Родитељске куће. Поштанска марка ће остати као трајни подсјетник на њихов труд и залагање, и свакако ће утицати на развој свијести о малигним болестима код  дјеце и начину на који остали чланови друштва могу да им помогну у њиховој борби.

Copyright © 2011 ПОШТЕ СРПСКЕ
Бесплатан инфо телефон: 0800-50-50-8
Пређи на главни садржај Post site root > Ћир Помоћ (нови прозор) Ћир
Ћир > Новости > marka roditeljska kuca