Ћир > Поштанска марка у форми стрипа

11.10.2018. године

Поштанска марка у форми стрипа 

У сусрет 1. Међународном салону стрипа, данас су на бањалучкој тврђави Кастел, у простору Камене куће, Зоран Протић, извршни директор за икт, развој, продају и маркетинг у Поштама Српске и Зоран Пејић, предсједник Удружења стрип аутора и обожавалаца стрипа “Девета димензија”, представили јавности пригодно издање поштанске марке „Девета умјетност“.
Како би дале свој допринос и подршку у раду Удружења које, годинама уназад, путем разних активности тежи да промовише девету умјетност (стрип), Поште Српске су у свој Програм о издавању поштанских марака и вриједносница за ову годину као ванредно, уврстиле издање пригодне поштанске марке „Девета умјетност“.
 Аутор овог издања је Алекса Гајић, прослављени београдски стрип аутор, илустратор, редитељ и аниматор, који је сажето, кроз неколико кадрова, без текста, испричао цјелокупну “поштанску причу“. 
Задовољан оствареном  сарадњом са Удружењем, директор Протић је истакао, да идејно рјешење овог издања поштанске марке приказане у форми стрипа приказује начин на који се шаље писмо, односно пут који писмо пређе од пошиљаоца до примаоца,  са истакнутим ликом  поштара као централног симбола поште.
Поште Српске, редовно прате и подржавају обиљежавање културних  манифестација, важних историјских догађаја и јубилеја, спортских дешавања,  а кроз издавање пригодних и редовних поштанских марка, теже да оставе  трајни подсјетник на те догађаје, рекао је Протић, и додао да је свака поштанска марка коју Поште Српске издају као мали амбасадор, јер она путем филателиста, писама, пакетa обиђе цијели свијет.
Пригодна поштанска марка „Девета мјетност“ је данас пуштена у продају,номиналне вриједности 0,90 и тиражом од 10.000 комада. Уз пригодно издање, издат је и пригодни или ФДЦ коверат, у тиражу од 300 комада.
Како би поштанске марке својим ликовним, графичким рјешењем, те другим карактеристикама и мотивима створиле трајну функцију културне, економске, научне, спортске и друге промоције Републике Српске у свијету, Поште Српске, ће и у наредном периоду пратити и подржавати овакве догађаје.

Copyright © 2011 ПОШТЕ СРПСКЕ
Бесплатан инфо телефон: 0800-50-50-8
Пређи на главни садржај Post site root > Ћир Помоћ (нови прозор) Ћир
Ћир > Новости > marka deveta umjetnost