Ћир > Поштанским маркама кроз Републику Српску

06.02.2017. године

Поштанским маркама кроз Републику Српску

Каталог поштанских марака Републике Српске, издат је под покровитељством Министарства саобраћаја и веза РС, а објединио је најљепше и најбитније поштанске марке у протеклих 25 година постојања Републике Српске.
Поште Српске ове године прослављају 25 година од издавања прве поштанске марке Републике Српске, а од тада до данас Поште су издале преко 300 поштанских марака. - У каталогу "Поштанским маркама кроз Републику Српску" представљена су најбоља и најбитнија издања која осликавају историјско насљеђе, културу, познате личности, флору и фауну, битне догађаје и јубилеје Републике Српске, истакао је дизајнер Пошта Српске, Божидар Дошеновић.
Јасминка Кривокућа, директор "Пошта Српске", рекла је да су Поште промотери свих битних догађаја Републике Српске од '92. године, те да је каталог поштанских марака збир тих догађаја.
Министар саобраћаја и веза Републике Српске, Неђо Трнинић, истакао је да овај каталог представља и промовише нашу богату историју и природне љепоте. Он је нагласио да Агенција за поштански саобраћај Босне и Херцеговина у неколико наврата није дала сагласност за издавање поштанских марака које су требале представљати значајне историјске догађаје за Републику Српску. "Наше поште које су стасавале са Републиком Српском и овим догађајем промовисале су практично један каталог историје Српске", навео је Трнинић.
На промоцију каталога "Поштанским маркама кроз Републику Српску" истакнуто је да ће "Поште Српске", као и у протеклих 25 година, наставити да издају поштанске марке и промовишу Републику Српску.

Copyright © 2011 ПОШТЕ СРПСКЕ
Бесплатан инфо телефон: 0800-50-50-8
Пређи на главни садржај Post site root > Ћир Помоћ (нови прозор) Ћир
Ћир > Новости > katalog cir