Ћир > Изабрано најљепше писмо БиХ 2013

17.04.2013. године

Изабрано најљепше писмо БиХ 2013

Завршен је избор за најљепши рад на 42. међународном такмичењу у писању писама за младе, у организацији Свјетског поштанског савеза (UPU.

Међународни биро је, за 42. међународно такмичење у писању писама за младе, одабрао тему „Напиши писмо о томе зашто је вода драгоцјена“

 • Екстерни чланови жирија су: г-дин. Мирсад Бећирбашић (Сарајево), г-дин Бранислав Јанковић (Бања Лука) и г-дин. Драган Марјановић (Мостар)
 •  Чланови жирија сва три поштанска оператера: Елведина Халач (БХ Пошта), Нина Куваља (Поште Српске) и Жељка Шаравања (ХП Мостар), као и представник Агенције за поштански саобраћај БиХ, Михаела Сулић – филиповић.

Укупан број пристиглих писама ове године је 1246, од тога 465 писмама пристигла су на адресу БХ Поште Сарајево, 440 писама у ХП Мостар и 341 писама у Бању Луку, на адресу Пошта Српске.

Набројани жири, усагласио је и изабрао 10 најбољих писама према доље наведеној листи:

 1. мјесто: Ана Ђурић, О.Ш. Васо Пелагић”, Пелагићево
 2. мјесто: Дорис Драгојевић,  О.Ш."Громиљак"Кисељак
 3. мјесто: Елма Смаилагић, О.Ш. "Мехмедалија Мак Диздар", Високо

Најљепши рад БиХ биће награђен са 500,00 КМ, други са 300,00 КМ, а трећепласирани рад биће награђен са 200,00 КМ. Ученици сва три рада добиће бицикл, као и албуме са поштанским маркама сва три поштанска оператера, а њихови наставници, поред утјешних награда, добиће и по 100,00 КМ.

Специјална признања (МP4 player):

 • Омар Крупић, О.Ш. "5. октобар", Сански Мост
 • Ана Крешо, ученик О.Ш. "Марко Марулић", Прозор
 • Миодраг Иличић, ученик О.Ш. "Иван Горан Ковачић", Мркоњић Град
 • Негра Ханџо, ученик О.Ш. "Хилми еф. Шарић", Тарчин
 • Иво Бухач, ученик О.Ш. "Биограци", Јаре
 • Младен Лукић, ученик О.Ш. "Свети Сава", Бијељина
 • Армин Салкић, ученик О.Ш. "Добошница", Добошница

Сви награђени добиће, уз промотивни материјал, и албуме са поштанским маркама сва три поштанска оператера. 

За најоригиналнију форму писма изабран је рад Дорис Драгојевић, ученице О.Ш. „Громиљак“ из Кисељака, којег ће Поште Српске наградити са поклон пакетом.

Поклон пакете у вриједности од по 100,00 КМ ће Агенција за поштански саобраћај БиХ додијелити Николини Гудураш, О.Ш. "Ћирило и Методије", Кришковци, Ведрану Рагужу, ученику О.Ш. "Столац", Столац и Саиме Латифовић, ученици О.Ш. "Мирсад Прњаворац"

Првопласирани рад (можете га прочитати овдје) биће преведен на енглески језик и представљаће БиХ на Избору најбољег литерарног рада на задану тему, коју је провео Свјетски поштански савез.

Свечана Манифестација проглашења побјеника и додјеле награда одржаће се у Бањој Луци, крајем мјесеца маја 2013. године, у организацији Пошта Српске.

Copyright © 2011 ПОШТЕ СРПСКЕ
Бесплатан инфо телефон: 0800-50-50-8
Пређи на главни садржај Post site root > Ћир Помоћ (нови прозор) Ћир
Ћир > Новости > izabrano najljepse pismo-cir