Ћир > Гласајте за најљепшу марку ЕВРОПЕ!

10.05.2017. године

Гласајте за најљепшу марку ЕВРОПЕ!

ЕВРОПА поштанске марке су међу најпопуларнијим маркама у свијету. Оне се посебно издају у европским поштанским управама под окриљем Post Europa-а у којима је Европа њихова централна тема. ЕВРОПА марке представљају сарадњу између поштанских оператора и промовишу филателију. Оне постоје да се изгради свијест о заједничким коријенима, култури и историји Европе и њених заједничких циљева.

Овогодишња ЕВРОПА тема су Тврђаве и она ће нас одвести на путовање које ће представити неке од најзначајнијих и легендарних тврђава или двораца који до данас још увијек стоје у цијелој Европи. Једном када се види симбол снаге, одбране, рата и надмоћи над другим царствима, веома је позитивно да се виде ови споменици који су преживјели социолошке и политичке еволуције и који имају много мирнију и љепшу конотацију у данашње вријеме. Данас су ове тврђаве сачуване као споменици који не само да нас уче о нашој прошлости и историји, исто тако могу да покажу како нам више не требају утврђења и зидови у Европи, да бисмо живјели безбједно.

Поште Српске кроз ову тему поносно представљају тврђаву Кастел, те вас позивамо да гласате за њу путем онлајн такмичења организованог од стране Post Europa-а, асоцијације која представља европске јавне поштанске операторе и почиње 9. маја 2017.године, на Дан Европе – и завршиће 9. септембра 2017. године. У овом такмичењу учествују сви европски јавни поштански оперaтeри који издају пригодну поштанску марку Европа.

Гласајте за нашу тврђаву Кастел на страници www.posteurop.org/europa2017.

Copyright © 2011 ПОШТЕ СРПСКЕ
Бесплатан инфо телефон: 0800-50-50-8
Пређи на главни садржај Post site root > Ћир Помоћ (нови прозор) Ћир
Ћир > Новости > glasajte za marku evrope