Ћир > Гласајте за најљепшу марку ЕВРОПЕ!

10.05.2018. године

Гласајте за најљепшу марку ЕВРОПЕ!

ЕВРОПА поштанске марке су међу најпопуларнијим маркама у свијету. Оне се посебно издају у европским поштанским управама под окриљем Post Europa-а у којима је Европа њихова централна тема. ЕВРОПА марке представљају сарадњу између поштанских оператора и промовишу филателију. Оне постоје да се изгради свијест о заједничким коријенима, култури и историји Европе и њених заједничких циљева.

Овогодишња ЕВРОПА тема су Мостови и она ће нас одвести на путовање које ће представити неке од најзначајнијих и легендарних мостова који до данас још увијек стоје у цијелој Европи.

“ЕВРОПА ЦЕПТ – мостови“ изашла 27.априла 2018, а ту су двије марке у серији номиналне вриједности 1,70 КМ и карнет који се састоји од двије серије (вриједност карнета је 6,80 КМ), аутора Тање Курузовић и Милоша Ђуровића, графичких дизјанера Пошта Српске.

Јавно гласање за избор најљепше поштанске марке ЕВРОПА 2018 званично почиње 09. маја, и завршава се 9. септембра 2018. године.
Побједничке марке бит ће објављене на Пленарној скупштини ПостЕуропа у октобру у Грузији.

Наше филателистичко издање можете подржати путем линка www.posteurop.org/europa2018, те Ваш глас можете дати поштанској марки која приказује вишеградски мост на Дрини.

Copyright © 2011 ПОШТЕ СРПСКЕ
Бесплатан инфо телефон: 0800-50-50-8
Пређи на главни садржај Post site root > Ћир Помоћ (нови прозор) Ћир
Ћир > Новости > glasajte za marku evrope