Ћир > fdc roditeljksa kuca_20190917_114007

Родитељска кућа ''Искра''

Родитељска кућа у Бањалуци изграђена је на иницијативу Удружења родитеља дјеце обољеле од малигних болести ''Искра'', а служи за бесплатан смјештај родитељима и дјеци која се на Одјељењу хематоонкологије лијече од малигних болести. Почела је да ради у септембру 2016.године и до данас је у њој боравило више од 86 породица из свих крајева Републике Српске.
Удружење родитеља дјеце обољеле од малигних болести ''Искра'' основано је у октобру 2014.године са визијом да дјеца имају право на лијечење, изљечење и живот, а родитељи имају незамјењиву и значајну улогу у животу своје дјеце и право да активно учествују у њиховом лијечењу.
Вјерујемо да ниједно дијете ни породица не би требало да се суочавају са раком сами и да свако дијете и породица треба да имају квалитетан живот упркос болести. У складу с тим трудимо се да на различите начине помогнемао дјеци и њиховим породицама у најтежим моментима када се суоче са дијагнозом малигне болести, током изљечења и након изљечења.
Својим дјеловањем настојимо да информишемо и оснажимо родитеље и дјецу, али и да свим људима пружимо информације о малигним болестима код дјеце и начину на који могу да помогну.

Аутор: Небојша Ђумић
Издавач: Поште Српске а.д. Бања Лука
Стручна сарадња: Удружење родитеља дјеце обољене од малигних болести ''Искра'', Дијана Берић

 

Copyright © 2011 ПОШТЕ СРПСКЕ
Бесплатан инфо телефон: 0800-50-50-8
Пређи на главни садржај Post site root > Ћир Помоћ (нови прозор) Ћир
Ћир > Новости > fdc roditeljksa kuca