Ћир > Фалсификован печат Пошта Српске

12.10.2012. године

Фалсификован печат Пошта Српске

Обавјештавамо јавност да је „Елта кабел“ извршио пословну превару! Примаоцима су  почетком октобра доставили рачуне у ковертама на којима је одштампано „Поштарина плаћена у пошти 78101 Бањалука“, а на којима није отиснут жиг пријемне поште, што значи да ови рачуни никада нису били у пошти.

Ријеч је не само о грубом кршењу Закона о поштанским услугама РС, него и о фалсификовању печата Поште. Наше Предузеће има закључен уговор са овим кабловским оператером о преносу свих врста поштанских пошиљака, укључујући и рачуне за кабловску телевизију, које приликом уручења жигоше пријемна пошта. У овом случају, горе поменуте рачуне „Елта кабел“ је, супротно закљученом уговору, упаковао у коверте са ознаком „Поштарина плаћена у пошти 78101 Бањалука“, те исте сам доставио примаоцима.

На подручју Бањалуке, према нашим процјенама, „Елта кабел“ има око 10.000 корисника, међутим, у Пошту 78101 Бањалука мјесечно на пренос предају тек 6.000 рачуна, како би „испоштовали“ законске и уговорне одредбе, и тиме сакрили грубо кршење закљученог уговора и Закона.

Поште Српске ће бити приморане предузети све законом предвиђене механизме за спрјечавање оваквих и сличних злоупотреба. Овом приликом, апелујемо на инспекцијске органе да појачају надзор над провођењем Закона о поштанским услугама РС!

 

Copyright © 2011 ПОШТЕ СРПСКЕ
Бесплатан инфо телефон: 0800-50-50-8
Пређи на главни садржај Post site root > Ћир Помоћ (нови прозор) Ћир
Ћир > Новости > elta kabel