Ћир > Додјељене награде за најљепша писма БиХ

29.05.2012. године 

Додјељене награде за најљепша писма БиХ

Поводом проглашења најљепшег писма БиХ за 2012. годину, у Сарајеву су, у организацији БХ Поште Сарајево, додијељене награде ученицима основних школа који су побиједили на 41. Међународном такмичењу у писању писама за младе људе. Такмичење за најљепше писмо сваке године, на одређену тему, организује Свјетски поштански савез и UNESCO.

Напиши писмо спортисти или особи из свијета спорта којој се дивиш, да би објаснио шта ти значе олимпијске игре“, била је тема овогодишњег такмичења. Побједник на нивоу БиХ је Иво Бухач, ученик О.Ш. „Биограци“, Јаре, чије је писмо једногласном одлуком жирија састављеног од представника ЈП БХ Пошта д.о.о. Сарајево, Хрватске поште д.д. Мостар и Пошта Српске а.д. Бања Лука, те спољних сарадника, изабрано за најљепше писмо. Његово писмо представљаће БиХ на међународном такмичењу за 2012. годину. Иначе, у избору су учествовала 774 писма пристигла у сва три поштанска оператера. Друго мјесто освојила је Лејла Делалић, ученица О.Ш. “Умихана Чувидина”, Сарајево, а треће Андреј Козић, ученик О.Ш. “ Вук С. Караџић”, Бања Лука. Најкреативније писмо написао је Смиљан Рагуж, ученик О.Ш. „Столац“, Столац.

Осим горе поменутих, уручене су и награде ученицима чији су радови, према одлуци жирија, ушли у избор 10 најбољих ове године. То су: Мирсада Џиновић из О.Ш. “Челић”, Челић, Андреа Бјелица из О.Ш. “Свети Сава”, Билећа, Никша Алиловић из О.Ш. “Петар Бакула”, Мостар, Шејла Дудевић из О.Ш. “Осман Нури Хаџић”, Сарајево, Александар Митровић из Прве основне школе, Брчко Дистрикт, Аделиса Хабибовић и Маида Мујановић из “Центра за слушну и говорну рехабилитацију”, Сарајево, Маја Руљ из О.Ш. “Пале”, Пале, Сулејман Ахметспахић из О.Ш. “Едхем Мулабдић”, Зеница, и Дарко Микановић из О.Ш. “Вук Караџић”, Бијељина.

Побједник такмичења Иво Бухач награђен је са 500 КМ, бициклом, дипломом и поштанским албумом. Освајач другог мјеста награђен је са 300 КМ, бициклом, дипломом и поштанским албумом, док је треће мјесто награђено са 200 КМ, бициклом, дипломом и поштанским албумом. Наставници матерњег језика ученика, чији су ученици освојили прва три мјеста, награђени су са по 100 КМ и захвалницама.

Када је ријеч о писмима која су стигла на адресу Пошта Српске, највише писама школарци су послали за Новака Ђоковића.

Copyright © 2011 ПОШТЕ СРПСКЕ
Бесплатан инфо телефон: 0800-50-50-8
Пређи на главни садржај Post site root > Ћир Помоћ (нови прозор) Ћир
Ћир > Новости > dodjela nagrada-najljepse pismo