Ћир > Свечано уручење награда у Мостару

16.09.2014. године

Свечано уручење награда у Мостару

Данас је у Мостару, у организацији Хрватске Поште Мостар, одржана свечана додјела награда за учеснике 43. Међународног такмичења у писању писама за младе на тему "Напиши писмо и опиши како музика утиче на наше животе". Осим побједнице Наташе Милошевић из Мостара, награде  су уручене и другопласираном Омару Крупићу из Санског Моста, те трећепласираном Андреју Козићу из Бањалуке. 
Наташин рад био је најбољи од 1082 писма која су пристигла на адресе поштанских оператера у Босни и Херцеговини. Као што је већ познато јавности, исти рад побиједио је и на свјетском такмичењу у писању  писама, што је потврдило квалитет домаћег избора.
Најљепши рад БиХ награђен је са 500 КМ, други са 300 КМ, а трећепласирани рад са 200 КМ. Осим новчаних награда, прва три аутора добила су таблет, као и албуме са поштанским маркама сва три поштанска оператера, а њихови наставници, поред утјешних награда, добили су по 100 КМ. Награде су уручили Сања Сабљић, директор Хрватске Поште Мостар, Бранко Лепир, извршни директор за маркетинг у Поштама Српске, те Мујо Бутковић директор БХ Поште Сарајево. Присутне су поздравили и Енвер Биједић, Министар промета и комуникација Федерације БиХ, те Љубо Бешлић, градоначелник Мостара.
Ово међународно такмичење организују Свјетски поштански савез и UNESCO како би подстакли развијање умијећа писања писама. Такмичење је започело 1971. године и од тада су милиони младих људи старости до 15 година учествовали на овом такмичњеу, било на државном или на међународном нивоу. Сваке године Свјетски поштански савез изабере тему, а поштански оператери организују такмичење на државном нивоу.

   

Copyright © 2011 ПОШТЕ СРПСКЕ
Бесплатан инфо телефон: 0800-50-50-8
Пређи на главни садржај Post site root > Ћир Помоћ (нови прозор) Ћир
Ћир > Новости > dodjela nagrada u mostaru