Ћир > Додијељене награде за Најљепше писмо 2018

17.10.2018. године

Додијељене награде за Најљепше  писмо 2018

Јуче су у просторијама Административног центра у И.Сарајеву свечано додијељене награде за најљепше писмо у БиХ, а у склопу 47. међународног такмичења у писању писама за младе. Овогодишња тема је била „Замисли да си писмо које путује кроз вријеме. Коју поруку желиш да пренесеш својим читаоцима?“.

Најљепше писмо написала је Бањалучанка Сара Кнежевић, ученица ОШ “Бранко Радичевић”, а награду у износу од 300 КМ и таблет рачунар уручио јој је извршни директор за ИКТ, развој, продају и маркетинг у Поштама Српске, Зоран Протић. Са 100 КМ награђена је и њена наставница матерњег језика, Тања Павичар. Друго мјесто припало је Адни Међић, ученици Прве основне школе Маглај, а награду од 200 КМ и таблет рачунар уручио јој је извршни директор Сектора за поштански промет БХ Поште, Незиран Ђого. Њена наставница, Едина Ибраковић такође је награђена са 100 КМ. Треће мјесто и награду од 100 КМ и таблет рачунар освојила је Сара Хусеинбеговић из ОШ “Фра Мирослава Џаје” Купрес. Награду јој је уручио Извршни директор за маркетинг и развој сустава ХП Мостар, Иван Сушац. Њена наставница Јосипа Чолић такође је награђена са 100 КМ.

Утјешне награде освојило је још осморо дјеце: Луција Бошњак из ОШ “Петра Бакуле” Мостар, Нина Черкић из Четврте основне школе Мостар, Мерима Жушкић из ОШ "Дрежница" Мостар, Никола Милинковић из ОШ “Владимира Павловића” Чапљина, Марија Тодоровић из ОШ “Србија” Пале, Мартина Живковић из Средње школе Чапљина и Никола Кутлија из ОШ “Свети Сава” Нови Град. Награду за најкреативније писмо освојила је Лејла Умихана Мичијевић из Основне школе "Муса Ћазим Ћатић" из Сарајева.

Подсјећамо, Међународно такмичење у писању писама одржава се сваке године. Свјетски поштански савез одреди тему, а дјеца широм свијета шаљу писма поштанским оператерима у својим земљама. Најбоље писмо преводи се на енглески језик и иде даље на свјетско такмичење.

Ово такмичење у БиХ проводе сва три поштанска оператера – Поште Српске, ХП Мостар и БХ Пошта, а ове године домаћин манифестације додјеле награда биле су Поште Српске. Циљ такмичења је подстицање писмености и креативности младих, те награђивање њиховог знања и труда.

Ове године на адресе сва три поштанска оператера стигло је око 800 писама.

Copyright © 2011 ПОШТЕ СРПСКЕ
Бесплатан инфо телефон: 0800-50-50-8
Пређи на главни садржај Post site root > Ћир Помоћ (нови прозор) Ћир
Ћир > Новости > dodjela nagrada naj pismo