Ћир > djurdjevdanski festival_20180510_125457

10.05.2018. године

Промовисано  ванредно издање пригодне поштанске марке „25 година Ђурђевданског фестивала“

С обзиром на то да најпознатији фестивал дјечије пјесме у региону „Ђурђевдански фестивал“ ове године обиљежава свој јубилеј, 25 година постојања, Поште Српске су увидјеле потребу да тим поводом ванредно издају пригодну поштанску марку „25 година Ђурђевданског фестивала“.
Ђурђевдански фестивал, за који је написано више од 400 нових дјечијих пјесама,  је међународна музичка манифестација која се са својом  дугогодишњом традицијом, озбиљном селекцијом, модерном сценографијом, значајном медијском пажњом, образовним и културним аспектом, међународном и културном сарадњом и добром организацијом  убраја у један од најреспектабилнијих фестивала дјечије пјесме у региону.
Јасминка Кривокућа, директор Пошта Српске, је на данашњој пригодној свечаности у просторијама РТВ дома  Републике Српске промовисала  поштанску марку „25 година Ђурђевданског фестивала“, те свим учесницима овогодишњег Фестивала пожељела срећу уз поруку да су  самим учешћем  сви већ побједници.
Наиме, Поште Српске,  редовно прате и подржавају обиљежавање културних  манифестација, важних историјских догађаја и јубилеја, спортских дешавања,  а кроз издавање пригодних и редовних поштанских марка, теже да оставе  трајни подсјетник на те догађаје.
Ванредно издање пригодне поштанске марке „25 година Ђурђевданског фестивала“ издата je, на основу Програма о издавању поштанских марака и вриједносница  за 2018. годину, номиналнe вриједности 0,90КМ и тиражом од 10.000 комада. Уз пригодно издање, издали смо и пригодни или ФДЦ коверат, у тиражу од 300 комада. Марка је пуштена у продају 4. маја ове године. Аутори овог издања су Огњен Радумило и Љубиша Бајић.
Свака поштанска марка коју Поште Српске издају је као мали амбасадор, јер она путем филателиста, писама, пакетa обиђе цијели свијет.
Путем поштанске марке људи широм свијета упознају се  са културним, спортским и историјским дешавањима код нас, и она заправо представља најбољи вид промоције наше земље у свијету.
Како би поштанске марке својим ликовним, графичким рјешењем, те другим карактеристикама и мотивима створиле трајну функцију културне, економске, научне, спортске и друге промоције Републике Српске у свијету, Поште Српске, ће и у наредном периоду пратити и подржавати овакве догађаје.

Copyright © 2011 ПОШТЕ СРПСКЕ
Бесплатан инфо телефон: 0800-50-50-8
Пређи на главни садржај Post site root > Ћир Помоћ (нови прозор) Ћир
Ћир > Новости > djurdjevdanski festival