Ћир > Новогодишња активност „Пишем писмо Дједу Мразу“

27.12.2018.год.

Новогодишња активност „Пишем писмо Дједу Мразу“

Поште Српске су данас у Дому омладине у Бањалуци, одржале завршницу традиционалне новогодишње активности „Пишем писмо Дједу Мразу“. У писању писама, као и сваке године, учествовала су дјеца из вртића и нижих разреда основних школа, а на адресу Дједа Мраза, пристигло је око 8 000 писама. Иако је централна манифестација одржана у Бањој Луци, ову активност обиљежили смо у сједиштима свих радних јединица поштанског система (Бијељине, Приједора, Добоја, Брчког, Требиња, Сокоца, Зворника и Фоче), те укупно подијелили 500 новогодишњих пакетића, за исто толико радова које су написали најмлађи широм Републике Српске.
На нивоу сваке радне јединице, изабрана су по три најљепша писма, те су најбољима уручене вриједне награде: 1. таблет, 2. ролери, 3. руксак. Ученици ОШ „Свети Сава“ из Зворника послали су највише писама у овогодишњој активности, а како Поште Српске највриједније посебно награђују, у сједишту Радне јединице Зворник, овој школи уручен је лаптоп.
 Свјесни смо да је Дјед Мраз дио дјетињства сваког дјетета, што је и разлог организовања акције “Пишем писмо Дједу Мразу”. На овај начин испуњавамо снове свих малишана, те им омогућавамо да на адресу Улица Сњежних путева бр. 5 пишу Дједа Мразу.
 Одржавањем ове манифестације, Пошта успоставља јединствен начин “комуникације” између малишана и Дједа Мраза, те најмлађима омогућава остварење жеља. Писма која нам стижу на наведену адресу, у већини случајева су сличног садржаја. Дјеца пишу да су била добра, обраћају се Дједа Мразу да им донесе поклоне, или брата и сестру... У писму се увијек нађе и цртеж на којем малишани цртају своју породицу, поклоне, па и самог Дједа Мраза. Како ову акцију Поште Српске организују већ дванаесту годину за редом, у писмима се уз Дједа, појави и поштар, који је како пишу малишани, Дједов помоћник.
 С обзиром на то да је ова активност намјењена најмлађој популацији, односно дјеци из вртића и нижих разреда основних школа, циљ нам је да се код намлађих развије навика писаног изражавања и љубави према писању, као и њиховог упознавања са радом поште и начином на који се шаљу писма. Новогодишња активност нема само едукативни карактер јер, Поште Српске, на овај начин желе да уљепшају снове сваком дјетету и омогуће да у духу предпразничног расположења обнове вјеру у постојање Дједа Мраза- централног симбола зимских радости и празника.
 За малишане, који су послали неко од најљепших писама, а нису били у могућности присуствовати додјели награда, помоћници Дједа Мраза – Поштари, доставиће новогодишње поклоне на кућне адресе. Поште Српске, на овај начин, омогућиле су најмлађима више радости у празничним данима.
 Нашу новогодишњу активност, као и сваке године, подржало је Министарство просвјете и културе РС.

Copyright © 2011 ПОШТЕ СРПСКЕ
Бесплатан инфо телефон: 0800-50-50-8
Пређи на главни садржај Post site root > Ћир Помоћ (нови прозор) Ћир
Ћир > Новости > djed mraz