Ћир > Новогодишња активност „Пишем писмо Дједу Мразу“

27.12.2016.године

Новогодишња активност „Пишем писмо Дједу Мразу“
 
Поште Српске су данас у Дому омладине у Бањалуци, одржале традиционалну новогодишњу активност „Пишем писмо Дједу Мразу“. У писању писама, као и сваке године, учествовала су дјеца из вртића и нижих разреда основних школа, а на адресу Дједа Мраза, пристигло је преко 6 000 писама. Иако је централна манифестација одржана у Бањалуци, ову активност обиљежили смо у свим радним јединицама поштанског система, те укупно подијелили 500 новогодишњих пакетића, за исто толико радова које су написали најмлађи широм Републике Српске.
На нивоу сваке радне јединице, изабрана су по три најљепша писма, те су најбољима уручене вриједне награде: 1. бицикл, 2. тротинет, 3. USB player. Ученици ОШ „Свети Сава“ из Бијељине, послали су највише писама у овогодишњој активности, а како Поште Српске највриједније посебно награђују, у сједишту Радне јединице Бијељина  ученицима ове школе, уручен је LCD телевизор. Осим поменутих, на централној манифестацији у Бањалуци, уручили смо  и поклоне за награђене учеснике "45.међународног такмичења у писању писама за младе".
Свјесни смо да је Дјед Мраз дио дјетињства сваког дјетета, што је и разлог организовања акције “Пишем писмо Дједу Мразу”. На овај начин испуњавамо снове свих малишана, те им омогућавамо да на адресу Улица Сњежних путева бр. 5 пишу Дједа Мразу.
Одржавањем ове активности, Пошта успоставља јединствен начин “комуникације” између малишана и Дједа Мраза, те најмлађима омогућава остварење жеља. Писма која нам стижу на наведену адресу, у већини случајева су сличног садржаја. Дјеца пишу да су била добра, обраћају се Дједа Мразу да им донесе поклоне, или брата и сестру... У писму се увијек нађе и цртеж на којем малишани цртају своју породицу, поклоне, па и самог Дједа Мраза. Како ову акцију Поште Српске организују већ десету годину за редом, у писмима се уз Дједа, појави и поштар, који је како пишу малишани, Дједов помоћник.
С обзиром на то да је ова активност намјењена најмлађој популацији, односно дјеци из вртића и нижих разреда основних школа, циљ нам је да се код намлађих развије навика писаног изражавања и љубави према писању, као и њиховог упознавања са радом поште и начином на који се шаљу писма. Новогодишња акција нема само едукативни карактер, Поште Српске, на овај начин уљепшавају снове сваког дјетета, те омогучавају да најмлађи вјерују у постојање Дједа Мраза. Ова новогодишња активност већ има традиционални предзнак, тако да писма стижу и прије званичног почетка акције.
За најмлађе, који пошаљу нека од најљепших писама, а неће бити у могућности присуствовати додјели награда, помоћници Дједа Мраза – Поштари, доставиће новогодишње поклоне на кућне адресе малишана. Поште Српске, на овај начин, омогућиле су најмлађима више радости у празничним данима. Нашу новогодишњу активност, као и сваке године, подржало је Министарство просвјете и културе РС.

Copyright © 2011 ПОШТЕ СРПСКЕ
Бесплатан инфо телефон: 0800-50-50-8
Пређи на главни садржај Post site root > Ћир Помоћ (нови прозор) Ћир
Ћир > Новости > djed mraz-cir