Ћир > Деманти – Цијене Пошта Српске исте од 2010. године

18.04.2013. године

Деманти – Цијене Пошта Српске исте од 2010. године

Поште Српске сматрају неозбиљним и тенденциозним изјаве предсједника Савеза општина и градова Миће Мичића, који је јуче, између осталог, покренуо иницијативу за измјену Закона о поштанским услугама РС. На овај начин, предсједник Савеза сматра како би био ријешен проблем пословања комуналних предузећа на локалном нивоу, што је апсурдно! Није истина да су поштанске услуге скупље у овог години. Цјеновник поштанских услуга исти је од 2010. године, када је Влада Републике Српске донијела Закон о поштанским услугама РС, те дала сагласност на наведени Цјеновник. Чињеница је да смо у претходној години, уз сагласност оснивача Пошта Српске, дакле Владе РС, комуналним предузећима одобрили попуст на пренос рачуна, те смо били спремни исте достављати за 0,30 КМ, што чини 66% попуста у односу на важећи Цјеновник, међутим, ни овај договор није испоштован.

Питамо се зашто је само цијена поштанских услуга упитна, тачније, зашто је упитна цијена резервисане поштанске услуге (преноса рачуна за струју, воду, гријање, телефон, комуналне услуге, рачуне кабловских оператера итд.) која је исто регулисана како у Федерацији БиХ, тако и у свим земљама окружења гдје постоје јавни поштански оператери.

Сматрамо да је вријеме да се престане са линчом Пошта Српске, те да се у јавност пласирају дезинформације попут ове, да је цијена резервисане поштанске услуге од 0,90 КМ угрозила пословање комуналних предузећа. Истина је да већина комуналних предузећа у РС, никада није поштивала Закон о поштанским услугама РС, који је донијела Влада РС, а чије су одредбе (о резервисаној поштанској услузи) исте за све јавне поштанске оператере у свијету.

Изгледа да је у Републици Српској само Цјеновник поштанских услуга проблем, док други цјеновници нису. Не можемо а да се не запитамо, да ли су појединци свјесни да оваквим захтјевима и иступањем у јавности, урушавају поштански систем Републике Српске.

Copyright © 2011 ПОШТЕ СРПСКЕ
Бесплатан инфо телефон: 0800-50-50-8
Пређи на главни садржај Post site root > Ћир Помоћ (нови прозор) Ћир
Ћир > Новости > demanti-cijene ps