Ћир > Обавјештење у вези са измјенама Цјеновника услуга у међународном поштанском саобраћају

Обавјештење у вези са измјенама Цјеновника услуга у међународном поштанском саобраћају

Обавјештавамо кориснике поштанских услуга да Поште Српске проводе припремне радње у погледу измјене Цјеновника услуга, а у дијелу који се односи на међународни поштански саобраћај.

Разлози због којих је потребно извршити корекције цијена услуга у међународном поштанском саобраћају су:

  • повећање накнада за пренос и уручење међународних пошиљака примјеном Конвенције Свјетског поштанског савеза (СПС),
  • повећавање других трошкова у међународном поштанском саобраћају (прерада писмоносних пошиљака, превоз и уручење површинских и авионских пакета по одредишним државама),
  • усклађивање Цјеновника услуга из међународног саобраћаја између јавних поштанских оператера у БиХ.

Од јуна 2001. године до данас услуге Пошта Српске из међународног поштанског саобраћаја су претрпјеле веома мале промјене цијена, тако је пренос обичног писма прве стопе масе 2001. године износио 1,50 КМ, док у 2018. години износи 1,70 КМ. Поштарине за неке услуге су у тренутно важећем Цјеновнику чак и ниже у односу на исте услуге у Цјеновнику из 2001. године, као што су: пренос пакета, руковање вриједносним писмом, авионски пренос пошиљака и подношење на царински преглед пошиљака у извозу. Поштарина за руковање препорученом писмоносном пошиљком по комаду је 2001. године износила 3,50 КМ, док у 2018. години износи 3,40 КМ.

У истом временском периоду (од 2001. године до 2018. године) одржана су 4 Конгреса СПС-а, при чему су континуирано повећаване накнаде за превоз и уручење међународних пошиљака.

Имајући у виду наведено, Поште Српске су приморане да изврше корекцију цијена својих услуга у међународном поштанском саобраћају.

Унапријед се захваљујемо корисницима на разумијевању. О званичној промјени цијена, те ступању на снагу новог Цјеновника, корисници ће бити благовремено обавијештени.

Copyright © 2011 ПОШТЕ СРПСКЕ
Бесплатан инфо телефон: 0800-50-50-8
Пређи на главни садржај Post site root > Ћир Помоћ (нови прозор) Ћир
Ћир > Новости > Obavjestenje korisnicima