Ћир > Izlozba Posta Srpske i Zeljeznica_20150615_073746

12.6.2015. године

Отворена изложба Жељезница и Пошта Српске

Министар науке и технологије Републике Српске Јасмин Комић, отворио је данас у Добоју  изложбу слика и експоната Жељезница Републике Српске и Пошта Српске.

Заједничка изложба Жељезница Републике Српске и Пошта Српске која је приређена у оквиру манифестације "Дани саобраћаја Републике Српске" одлична је промоција грађанима Добоја али и широј јавности, у циљу упознавања са самим значајем саобраћаја - рекао је на свечаном отварању изложбе у Жељезницама Републике Српске министар науке и технологије РС Јасмин Комић.

- Изложба је показала два врло значајна сегмента саобраћаја а то су Жељезнице РС и Поште Српске. Ми данас овде можемо видети  њихове могућности, како је некада било и како ће бити.Велико ми је задовољство што сам данас у Добоју и надам се да ће све активности које смо припремили као и изложбу у Жељезницама, грађани пропратити у великом броју - рекао је министар Комић.

Данас смо приказали један део историје али и садашњег времена кроз манипулативне алате за припрему и транспорт роба и пошиљки рекао је на свечаном отварању генерални директор ЖРС Драган Савановић.

- Основна порука ове изложбе, односи се на саобраћајни систем који је веома битан за једну државу, за њену територију, привреду и развој економије. На овај начин хтели смо указати да у саобраћајном систему различити видови саобраћаја треба да сарађују и да чине јединствен систем а не да буду конкуренти једни другима - нагласио је Драган Савановић генерални директор ЖРС.

Извршни директор за поштански саобраћај Пошта Српске Сњежана Мартић изразила је задовољство настојањем да Дани саобраћаја полако постају традиција у Добоју и истакла да Поште Српске путем поштанске марке исписују догађаје, историју, културу и обичаје нашег народа.

- Поштанска делатност је специфична јер ми смо у сваком дому, сваки дан. Изложба коју смо приредили заједно са Жељезницама Републике Српске говори о нашим почецима али и нашој будућности- истакла је Мартић.

Заједничка изложба Жељезница Републике Српске и Пошта Српске у оквиру манифестације "Дани саобраћаја Републике Српске" отворена је за јавност и 13. јуна у времену од 9 до 15 часова у холу управне зграде ЖРС.

Copyright © 2011 ПОШТЕ СРПСКЕ
Бесплатан инфо телефон: 0800-50-50-8
Пређи на главни садржај Post site root > Ћир Помоћ (нови прозор) Ћир
Ћир > Новости > Izlozba Posta Srpske i Zeljeznica