Ћир > Izabrano najljepse pismo_20150428_020608

28.04.2015. године

Изабрано најљепше писмо БиХ 2015!

Селма Хусић, ученица О.Ш. "Мак Диздар" из  Зенице написала је најљепше писмо на 44. међународном такмичењу у писању писама за младе, у организацији Свјетског поштанског савеза (UPU).
Међународни биро је, за 44. међународно такмичење у писању писама за младе, одабрао тему "Причајте нам о свијету у каквом бисте жељели одрасти".

Од укупно 1075 писама пристиглих на адресе  БХ Поште Сарајево,  ХП Мостара и  Пошта Српске, шесточлани жири је, на састанку одржаном 27. априла 2015. године у Сарајеву,  осим најљепшег писма који ће БИХ представљати на свјетском такмичењу, усагласио и додијелио друго мјесто  Кристини Радовановић, ученици О.Ш. "Младен Стојановић" из Лакташа , и треће мјесто Ведрану Рагужу, ученику О.Ш. "Столац" из Стоца.

Најљепши рад БиХ биће награђен са 500,00 КМ, други са 300,00 КМ, а трећепласирани рад биће награђен са 200,00 КМ. Ученици сва три рада добиће таблет рачунаре, као и албуме са поштанским маркама сва три поштанска оператера, а њихови наставници, поред утјешних награда, добиће и по 100,00 КМ.

Осим поменутих, изабрано је  још седам најуспјешнијих радова која ће добити специјала  признања (USB player), те пригодне поклон пакете: 

  • Ерна Хукара,  "Друга основна школа Храсница", Сарајево
  • Јозо Налетилић, "Друга основна школа", Широки бријег
  • Андреј Козић, О.Ш. "Вук Караџић", Бања Лука
  • Фрањо Зеко, О.Ш. "Дрвар", Дрвар
  • Анастасија Каиновић, О.Ш. "Васо Пелагић", Пелагићево
  • Даниел Планинчић, "Трећа основна школа Илиџа", Сарајево
  • Татјана Костовић, О.Ш. "Веселина Маслеше", Фоча

За најкреативније радове, које Агенција за поштански саобраћај БиХ награђује пригодним поклонима, изабрани су :

  • Каролина Драгојевић, О.Ш. "Кисељак" Подастиње, Кисељак
  • Милијана Ћетковић, О.Ш. "Вељко Чубриловић", село Прибој
  • Бенеш Халиловић, Центар за дјецу са посебним потребама  "Los Rosales", Мостар

Првопласирани рад (можете га прочитати овдје) биће преведен на енглески језик и представљаће БиХ на Избору најбољег литерарног рада на задану тему, коју је провео Свјетски поштански савез.
Свечана Манифестација проглашења побјеника и додјеле награда одржаће се у Сарајеву, почетком октобра 2015. године, поводом обиљежавања  Свјетског дана поште, а у организацији "ЈП БХ Пошта" Сарајево.

 

Copyright © 2011 ПОШТЕ СРПСКЕ
Бесплатан инфо телефон: 0800-50-50-8
Пређи на главни садржај Post site root > Ћир Помоћ (нови прозор) Ћир
Ћир > Новости > Izabrano najljepse pismo