Ћир > Додјела помоћи радницима Пошта Српске угроженим у поплавама

Датум: 10.03.2011. год

Додјела помоћи радницима Пошта Српске угроженим у поплавама

Oбавјештавамо вас да су данас, 10. марта 2011. године, Извршни директор за продају и маркетинг, Бранко Лепир и Извршни директор за инвестиције и набавку, Никола Шупљеглав, посјетили и уручили помоћ породицама наших радника са херцеговачког подручја, који су претрпјели несагледиве штете у недавним поплавама.

Oвом приликом чланови Управе Предузећа, обишли су девастирану кућу раднице поште Билећа, Ковиљке Самарџић у селу Плужине, која је због штете на имовини морала напустити своје огњиште, и започети градњу куће у другом насељу. Ковиљки је помоћ од 1397,10 KM уручена предходно од стране синдикалних представника Предузећа.

Помоћ, у истом износу, данас је уручена и нашем раднику Манојлу Петковићу, у Пошти 88285 Оџак, општина Невесиње, чија је кућа, усљед излијевања ријеке Заломке, 20 дана била под водом.

Како је радницима Пошта Српске међусобно помагање и уважавање увијек било на првом мјесту, од момента првих непогода, које су узроковане поплавама, на нивоу цијелог Предузећа, започела је акција прикупљања новчаних средстава за помоћ породицама наших радника угрожених од поплава.

Акцијом организованом на нивоу цијелог Предузећа, радници су на име помоћи наших колега угрожених поплавом, прикупили укупно 20.608,00 КМ.

У циљу што квалитетније и правичније расподјеле прикупљених средстава, заједничка Комисија, извршила је свеобухватну анализу причињене штете на објектима и имовини радника, те према висини штете, додјелила новчана средства у распонима од 370,00 КМ до 1.860,00 КМ по раднику. Помоћ је распоређена на 14 наших радника који живе на ширем подручју Бијељине, затим седам радника из Дервенте, те за једног радника из Зворника, Билеће и Невесиња.

Такође, морамо напоменути, да је акција додјеле помоћи, била и 28. фебруара 2011. године, када је директор Пошта Српске, Јасминка Кривокућа, дио прикупљених средстава, лично уручила радницима Предузећа угрожених у поплавама са подручја општине Бијељина и Дервента.

Обзиром да увијек воде рачуна о онима којима је помоћ најпотребнија, а на првом мјесту о својим радницима, Поште Српске ће и у будућем периоду подржавати акције које имају хуманитарни предзнак.

Надамо се да ће ова акција Пошта Српске бити подстицај свима онима који имају могућност да својим скромним доприносом помогну угроженим.

Copyright © 2011 ПОШТЕ СРПСКЕ
Бесплатан инфо телефон: 0800-50-50-8
Пређи на главни садржај Post site root > Ћир Помоћ (нови прозор) Ћир
Ћир > Новости > Dodjela pomoci radnicima Posta Srpske ugrozenim u poplavama u martu cir