Ћир > 47. међународно такмичење у писању писама за младе људе

47. међународно такмичење у писању писама за младе људе

Свјетски поштански савез (УПУ) и ове године организује такмичење у писању писама за младе људе широм свијета. Тема овогодишњег, 47. по реду, међународног такмичења у писању писама гласи: "Замисли да си писмо које путује кроз вријеме. Коју поруку желиш да пренесеш својим читаоцима?"

Организатори такмичења за Босну и Херцеговину су ПОШТЕ СРПСКЕ А.Д. Бања Лука, ЈП БХ ПОШТА д.о.о. Сарајево и Хрватска пошта д.о.о. Мостар. Осим побједничког писма, које ће бити изабрано да представља Босну и Херцеговину на међународном такмичењу, стручни жири ће и ове године изабрати још девет аутора најбољих писама за награде, као и аутора најкреативнијег писма.

Позивамо све основне школе у БиХ да узму учешће у овом значајном такмичењу које се годинама проводи у нашој држави, у организацији три јавна поштанска оператера.

У наставку објављујемо Пропозиције такмичења које је прописао Свјетски поштански савез, а које сви учесници такмичења требају испоштовати:

ПРОПОЗИЦИЈЕ

1. Тема: Међународни биро је за 47. међународно такмичење одабрао тему:"Замисли да си писмо које путује кроз вријеме. Коју поруку желиш да пренесеш својим читаоцима?"

2. Учесници: млади људи до 15 година старости.

3. Садржај: оригинални рад дужине од 500 до 1000 ријечи.

4. Писмо мора садржавати све елементе писма (мјесто и датум, адреса пошиљаоца и примаоца, почетни и завршни поздрав, као и одговарајући потпис на крају).

5. Уз рукописом написано писмо потребно је доставити и његов препис откуцан на рачунару.

6. Обавезно је уз писмо доставити и сљедеће податке: име и презиме ученика, датум рођења, адресу становања, име и презиме наставника матерњег језика, број ријечи у писму, назив и адресу школе, бројеве телефона ученика и школе.

7. Датум затварања такмичења: 15. 04. 2018. године

8. Писмо с назнаком "Такмичење у писању писама" треба послати на једну од адреса:

ПОШТЕ СРПСКЕ а.д. Бања Лука
Служба за маркетинг
Краља Петра I Карађорђевића 93
78000 Бања Лука

ЈП БХ ПОШТА д.о.о.Сарајево
Служба маркетинга
Обала Кулина бана 8
71000 Сарајево

ХРВАТСКА ПОШТА д.о.о. Мостар
Уред маркетинга и корпоративних комуникација
Твртка Милоша б.б.
88000 Мостар

9. Сви ученици основних школа имају право учествовати на такмичењу. Уколико школе претходно направе селекцију писама, молимо школе да у једној коверти шаљу једно писмо.

Писма која нису у складу с пропозицијама такмичења неће бити узета у обзир.

ИЗБОР НАЈЉЕПШЕГ ПИСМА И НАГРАДЕ

Стручни жири ће одабрати представника БиХ на међународном такмичењу и издвојити за посебне похвале и награде још најмање десет радова. Троје првопласираних ученика и њихови наставници матерњег језика биће награђени новчаним наградама и пригодним даровима, а наредних осам пригодним поклон пакетима. Сви аутори одабраних радова добит ће збирке марака сва три поштанска оператера у БиХ. Ту су и награде изненађења, као и посебна награда за најкреативнији рад. Имена награђених ученика бит ће објављена у дневним новинама. Побједничко писмо бит ће објављено на wеб страницама поштанских оператера у БиХ.

Награде на државном нивоу бит ће уручене на пригодној свечаности у Бањој Луци, у септембру 2018. године.

ИЗБОР НАЈЉЕПШЕГ ПИСМА НА МЕЂУНАРОДНОМ НИВОУ

Сва побједничка писма на државном нивоу Међународни биро УПУ- а ће послати Стручном жирију, који ће изабрати три најбоља за златну, сребрну и бронзану медаљу, и још највише пет писама за посебне похвале и награде.

ПОСЕБНА НАПОМЕНА

Од укључивања босанскохерцеговачке дјеце у Међународно такмичење у писању писама, у наше поштанске управе достављене су на десетине хиљада писама. Много изванредних писама је учествовало на такмичењу сваке године, али је и велики број оних чије су шансе да побиједе биле смањене јер нису испоштовали правила такмичења. Циљ такмичења је да се подстакне умјетност писања писама и усвоје основни елементи које мора садржавати свако писмо (адреса примаоца, мјесто, датум, ословљавање, садржај, поздрав, потпис, адреса пошиљаоца).

Сва писма која стигну на наведене адресе су власништво поштанских оператера.

Copyright © 2011 ПОШТЕ СРПСКЕ
Бесплатан инфо телефон: 0800-50-50-8
Пређи на главни садржај Post site root > Ћир Помоћ (нови прозор) Ћир
Ћир > Новости > 47.takmicenjeupisanjupisamacir