Ћир > 41. Међународно такмичење у писању писама

41. Међународно такмичење у писању писама


Међународни биро је, за 41. међународно такмичење у писању писама за младе, одабрао тему „Напиши писмо спортисти или особи из свијета спорта којој се дивиш, да би објаснио шта ти значе олимпијске игре“.

Олимпијски покрет тежи да створи бољи свијет путем спорта промоцијом универзалних вриједности као што су изврсност, пријатељство и поштовање. Имајући у виду поменуте вриједности, позивамо  младе људе да у писмима изразе своје мисли о томе шта њима значе олимпијске игре.

Пропозиције

1. Учесници: млади људи до 15 година старости

2.   Садржај: оригинални рад дужине до 800 ријечи

3.  Писмо мора садржавати све елементе писма (мјесто и датум, адреса пошиљаоца и примаоца, почетни и завршни поздрав, као и одговарајући потпис на крају)

4.  Уз рукописом написано писмо, потребно је доставити и његов препис откуцан на компјутеру или писаћој машини

5.  Обавезно је уз писмо доставити и сљедеће податке: име и презиме ученика, датум рођења, адресу становања, име и презиме наставника матерњег језика, број ријечи у писму, назив и адресу школе, бројеве телефона ученика и школе

6.  Датум затварања такмичења: 20.03.2012.

7.  Писмо, са назнаком «Такмичење у писању писама», треба послати на једну од адреса:

 «ЈП БХ ПОШТА» д.о.о.Сарајево
Служба за правне, кадровске и опће послове
Обала Кулина Бана 8
71000 Сарајево,

ХРВАТСКА ПОШТА д.о.о. Мостар
Сектор за маркетинг и односе с јавношћу
Твртка Милоша бб
88000 Мостар

ПОШТЕ СРПСКЕ а.д. Бања Лука
Служба за односе с јавношћу
Краља Петра I Карађорђевића 93,
78000 Бања Лука

8.  Сви ученици основних школа имају право учешћа на такмичењу. Уколико школе  претходно направе селекцију писама, молимо да у једој коверти не шаљу више од три писма.

Писма која нису у складу са пропозицијама такмичења неће бити узимана у обзир.

Избор најљепшег писма и награде

Стручни жири ће одабрати  представника БиХ на међународном такмичењу и издвојити за специјалне похвале и награде још најмање девет радова. Троје првопласираних ученика и њихови наставници матерњег језика  биће награђени новчаним наградама, наредних седам мп4 плаyерима, а аутори свих одабраних радова добиће поклон пакете сва три поштанска оператера у БиХ. Ту су и награде изненађења.
Специјалну награду за најкреативнији рад додијелиће Агенција за поштански саобраћај.
Имена награђених ученика биће објављена у дневним новинама. Побједничко писмо биће објављено на wеб страницама поштанских оператера у БиХ.
Награде на државном нивоу биће уручене на пригодној свечаности у Сарајеву,  у априлу 2012. године.

Избор најљепшег писма на међународном нивоу

Сва побједничка писма на државном нивоу Међународни биро ће послати стручном жирију, који ће изабрати три најбоља, за златну, сребрну и бронзану медаљу, и још највише пет писама за посебне похвале и награде.

Посебна напомена

Од укључивања босанскохерцеговачке дјеце у Међународно такмичење у писању писама у наше поштанске управе достављене су хиљаде писама. Много изванредних писама је учествовало на такмичењу сваке године,  али је и велики број оних чије су шансе да побиједе биле сужене јер нису испоштовали правила такмичења. Циљ такмичења је да се подстакне умјетност писања писама и усвоје основни елементи које мора садржавати свако писмо (адресу примаоца, мјесто, датум, ословљавање, садржај, поздрав, потпис, адресу пошиљаоца). Подсјећамо: у току је декада Уједињених нација посвећена писмености ( 2003-2012).

Сва писма која стигну на наведене адресе су власништво поштанских оператера.

Контакт особе: Садета Мезет 033 252 627, Жељка Шаравања 036 445 091, Нина Куваља 051 249 009

Copyright © 2011 ПОШТЕ СРПСКЕ
Бесплатан инфо телефон: 0800-50-50-8
Пређи на главни садржај Post site root > Ћир Помоћ (нови прозор) Ћир
Ћир > Новости > 41 takmicenje za pisanje pisama