Ћир > 40. Међународно такмичење у писању писама_20110208_090500

26.1.2011.

40. Међународно такмичење у писању писама

ПРОПОЗИЦИЈЕ

1. Тема: Међународни биро је, за 40. међународно такмичење у писању писама за младе, одабрао тему Zamisli da si drvo koje živi u šumi. Napiši pismo nekome da mu objasniš zašto je važno zaštititi šume“. Обзиром да се, наредна, 2011. година, обиљежава као Међународна година шум, Свјетски поштански савез очекује да ће се велики дио земаља и поштанских оператора придружити такмичењу, те показати да поштанска мрежа, заједничким доприносом, може утицати на свијест омалдине и допринијети спрјечавању уништавања шума.
2. Учесници: млади људи до 15 година старости
3. Садржај: оригинални рад дужине 500-800 ријечи
4. Писмо мора садржавати све елементе писма (адресу примаоца, датум, ословљавање, садржај, поздрав, потпис, адресу пошиљаоца)
5. Састави не смију промовисати неко политичко или религијско мишљење
6. Уз рукописом написано писмо, потребно је доставити и његов препис откуцан на компјутеру или писаћој машини
7. Обавезно је уз писмо доставити и сљедеће податке: име и презиме ученика, датум рођења, адресу становања, име и презиме наставника матерњег језика, назив и адресу школе, број телефона и број ријечи у писму
8. Датум затварања такмичења: 20.03.2011.
9. Писмо, са назнаком «Такмичење у писању писама», треба послати на једну од адреса:
«ЈП БХ ПОШТА» д.о.о.Сарајево
Служба за правне, кадровске и опће послове
Обала Кулина Бана 8
71000 Сарајево,
ХРВАТСКА ПОШТА д.о.о. Мостар
Сектор за маркетинг и односе с јавношћу
Твртка Милоша бб
88000 Мостар
ПОШТЕ СРПСКЕ а.д. Бања Лука
Служба за односе с јавношћу
Краља Петра И Карађорђевица 93,
78000 Бања Лука
10. Сви ученици основних школа имају право учешћа на такмичењу. Уколико школе претходно направе селекцију писама, молимо да у једој коверти не шаљу више од три писма.
Писма која нису у складу са пропозицијама такмичења неће бити узимана у обзир.
II ИЗБОР НАЈЉЕПШЕГ ПИСМА И НАГРАДЕ
Стручни жири ће одабрати представника БиХ на међународном такмичењу и издвојити за специјалне похвале и награде још најмање девет радова. Троје првопласираних ученика и њихови наставници матерњег језика биће награђени новчаним наградама, наредних седам мп4 плаyерима, а аутори свих одабраних радова добиће поклон пакете сва три поштанска оператера у БиХ. Ту су и награде изненађења.
Имена награђених ученика биће објављена у дневним новинама на Свјетски дан поште. Побједничко писмо биће објављено на wеб страницама поштанских оператера у БиХ.
Награде на државном нивоу биће уручене на пригодној свечаности у Мостару, у октобру 2011. године, уз Свјетски дан поште.
III ИЗБОР НАЈЉЕПШЕГ ПИСМА НА МЕЂУНАРОДНОМ НИВОУ
Сва побједничка писма на државном нивоу Међунардоном биро ће послати стручном жирију, који ће изабрати три најбоља, за златну, сребрну и бронзану медаљу, и још највише пет писама за посебне похвале и награде.
IV ПОСЕБНА НАПОМЕНА
Од укључивања босанскохерцеговачке дјеце у Међународно такмичење у писању писама у наше поштанске управе достављене су хиљаде писама. Много изванредних писама је учествовало на такмичењу сваке године, али је и велики број оних чије су шансе да побиједе биле сужене јер нису испоштовали правила такмичења. Циљ такмичења је да се подстакне умјетност писања писама и усвоје основни елементи које мора садржавати свако писмо (адресу примаоца, датум, ословљавање, садржај, поздрав, потпис, адресу пошиљаоца). Подсјећамо: у току је декада Уједињених нација посвећена писмености ( 2003-2012).
Сва писма која стигну на наведене адресе су власништво поштанских оператера.
Детаљније информације о такмичењу у писању писама могу се добити путем телефона :
033 252-627, 036 445-092, 051 215-886,

Copyright © 2011 ПОШТЕ СРПСКЕ
Бесплатан инфо телефон: 0800-50-50-8
Пређи на главни садржај Post site root > Ћир Помоћ (нови прозор) Ћир
Ћир > Новости > 40. Међународно такмичење у писању писама