Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

Додијељене награде за Најљепше писмо 2020

Награде за учеснике 49. Међународног такмичења у писању писама за младе додијељене су данас у Сарајеву, у организацији ЈП БХ Поште Сарајево.
 
Овогодишња тема је била „Шта бисте поручили одраслима о свијету у којем живимо“.
 
Ана Ласић, ученица О.Ш. “Биограци” Јаре, написала је најљепше писмо на 49. међународном такмичењу у писању писама за младе, а у организацији Свјетског поштанског савеза (УПУ), а награду у износу од 300 КМ и таблет рачунар уручио јој је Мирсад Мујић, генерални директор „ЈП БХ Пошта“ Сарајево. Са 100 КМ награђена је и њен наставник матерњег језика, Миро Налетилић. 
Друго мјесто припало је Данијелу Миљатовићу, ученику ЈУ ОШ „Бранко Ћопић“ из Доњих Агића, који је награђен са 200 КМ и таблет рачунаром, а његова наставница Љиљана Кнежевић са 100 КМ. 
Треће мјесто и награду од 100 КМ и таблет рачунар освојила је Адна Међић, ученица Прве основне школе Маглај. Њен наставник Мирза Ахметовић, такође је награђен са 100 КМ. 
Осим поменутиx, још осам учесника добило је утјешне, специјалне награде.
 
Награду за освојено друго мјесто на овом традиционалном такмичењу уручио је Зоран Протић, извршни директор за ИКТ, развој, продају и маркетинг Пошта Српске.
 
Oбзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију и све актуелне мјере које се предузимају на сузбијању ширења вируса Корона, одлучено је да ове године на завршној манифестацију присуствује само троје првонаграђених учесника. Осталим, награђеним, учесницима, награде ће бити достављене поштом.
 
Подсјећамо, Међународно такмичење у писању писама одржава се сваке године. Свјетски поштански савез одреди тему, а дјеца широм свијета шаљу писма поштанским оператерима у својим земљама. 
Ово такмичење у БиХ заједно спроводе три јавна поштанска оператера – Поште Српске, ХП Мостар и БХ Пошта. Циљ такмичења је подстицање писмености и креативности младих, те награђивање њиховог знања и труда. 
Scroll to top
X
ENG